keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Viimeiset kylvöt, kynnöt ja kumarrus


Muijaniityn ruokaosuuskunnan kunniajäsen päätti komeasti kuluneen satokauden kyntämällä tummuvassa marraskuun illassa pottumaan. 21-vuotias Uuras muokkasi samaisen palstan keväällä perunalle ja hoiti pottujen multaamisenkin. Toivoa on, ettei kyseiselle lohkolle tarvitsisi enää koneella mennä...

Perinteisen työhevosen Uuraksen omat sivut Facebookissa: https://www.facebook.com/pages/Uuras/448658351887693



Ahopelto odottaa ensilumia. Lohkon keskellä muutama rivi istutettu valkosipulia kohopenkkeihin. 



Keudan luomu-ammattiviljelijöiden opiskelijat kylvämässä mustajuurta Hirvihaaran kartanon keittiöpuutarhalla marraskuun alussa. Laatikkoon jätetty papukasvuston juuristot.


Kasvutunnelin muovin kiinnitystä ennen pakkasia.


Marraskuun kumartajat: latva-artisokka ja marja-aronia.


Pellon pientareet, lato ja varastot siivottu. Kellariin on vielä menossa perunaa ja maa-artisokkaa.
Ensi vuoden viljelysuunnitelma odottaa vielä tekijäänsä - kesällä alkava fytoterapeutin-luontaishoitajan koulutus (kasvilääkintä) innostaisi lisäämään yrttien osuutta. Nokkonen olisi varma myyntituote, mutta sen sadonkorjuu ja kuivaaminen onkin se toinen juttu. 
Nyt sekoitan nokkosen siemeniä omaan hunajaan, haudutan suklaaminttu-teen ja valmistaudun huomiseen Green Care-koulutuspäivään. 

Ei kommentteja: